Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Παγονέρι Δράμας, Ταβέρνα Ηλιοστάσιο


Το Παγονέρι Δράμας, ανήκει στον Δήμο Νευροκοπίου και απέχει 62 χιλιόμετρα από Δράμα. Στα 700 μέτρα υψόμετρο με θέα το όρος Φαλακρό από την πίσω μεριά και στα ανατολικά ξεδιπλώνεται η οροσειρά της Ροδόπης. Ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών από Δράμα δημιούργησε κάτι το πολύ ξεχωριστό. Συγκέντρωσαν και κατέγραψαν 120 παραδοσιακές συνταγές προσφύγων από την Μικρά Ασία και τις προσφέρουν σε ένα πολύ όμορφο μέρος που το ονόμασαν Ηλιοστάσιο.


Ένας όμορφος χώρος, που περιβάλλεται από πέτρα. Εντός του μαγαζιού υπάρχει τζάκι για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Με το που κάθεται κανείς αμέσως ο μαγαζάτορας σπεύδει να κεράσει από ένα σφηνάκι τσίπουρο με κρόκο και κανέλα, ένα γλυκό τσίπουρο, που θυμίζει ρακόμελο, σε συνδυασμό με τσιπουρομεζέ. Όλοι οι μεζέδες είναι ξεχωριστοί στη γεύση, όμως το κυρίως πιάτο είναι αυτό που κλέβει την παράσταση. Πρόταση "χοιρινή τηγανιά ηλιοστάσιο" και κοντοσούβλι, συνοδευόμενα με κρεμμυδάκι, πιπεριά που του δίνει μια γεύση ασυναγώνιστη.


Από Σεπτέμβριο ως Ιούνιο λειτουργεί από Παρασκευή έως Κυριακή μεσημέρι και το καλοκαίρι κανονικά. Τηλέφωνα επικοινωνίας 25210 28150, 6978 441914.
Υπεύθυνοι του καταστήματος Νίκη & Στέργιος. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: